(+40) 734 664 847 [email protected]

În data de 20 noiembrie 2020 a avut loc, în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, o consultare publică la care au participat industria IT și societatea civilă, a cărei scop a fost elaborarea ,,Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România – SMART–Edu ’’ , ministrul Educației susținând că implementarea acestui proiect la nivel național este, în acest moment, o prioritate.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat în deschiderea evenimentului următoarele: „Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mandatul meu de ministru. Este un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Această strategie trebuie să devină un proiect de țară, pentru că, dacă ne dorim să construim o Românie modernă, trebuie, în primul rând, să construim o Românie educată”

„Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi tuturor partenerilor care au fost alături de noi nu numai astăzi, ci în toată această perioadă în care s-au implicat activ în susținerea activităților de învățare în mediul online. Doresc să-i asigur că eforturile lor sunt esențiale în această transformare de paradigmă pe care am inițiat-o:Școala SMART – Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale”,a susținut Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării.