(+40) 734 664 847 [email protected]

Psihoterapia sau consilierea psihologică se referă la o varietate de tehnici și metode folosite pentru a ajuta copiii si adolescenții care se confruntă cu probleme emoționale sau comportamentale. De ce este bine să mergem la psiholog? Din același motiv pentru care mergem la medicul de familie. Pentru că suntem interesați de propria sănătate și stare de bine.

Sunt o mulțime de copii care, înca din clasele mici, suferă de diferite tulburări comportamentale sau emoționale, iar una dintre cele mai frecvente este anxietatea, care poate fi un obstacol când vine vorba de educație. Pur și simplu te face să divagi de la ceea ce se întâmplă uneori și singurul lucru la care poți să te mai gândești este sentimentul de frică, chiar și de cei din jurul tău. Obstacolele pe care anxietatea, și nu numai, le pune educației sunt teama copilului de a întreba atunci când nu înțelege, emoțiile mult prea accentuate la un test sau la un examen și frica de eșec.

Dar avem psihoterapeuți în școli, corect? Da și nu. Psihoterapeuții din școli nu sunt la fel de eficienți ca cei particulari, asta e cert; dar de ce? Pentru că părinții care vor să-și ducă copilul la un psiholog aleg unul particular, iar numărul de copii care merg la psihologul școlii este aproape nul.

De cele mai multe ori, când ceilalti află că mergem la psiholog, ne etichetează drept anormali, iar părinții acționează când deja există o problemă, în loc să prevină apariția uneia. Care este rezolvarea problemei? Să normalizăm mersul la psiholog, indiferent ce psiholog alegem.
Sănătatea este pe primul loc, inclusiv cea mintală!