(+40) 734 664 847 [email protected]

Relația elev-profesor trebuie să se asemene cu relația copil-părinte.

Încă din primii ani de şcoală, profesorii şi învățătorii primesc titulatura de părinte. Elevii sunt lăsați în grija şi supravegherea lor. Precum părinții biologici, profesorii iau elevii sub aripa dumnealor, împărtăşindu-le toate cunoştințele din dragoste pentru ceea ce fac şi pentru elevi.


Dar totuşi, dragostea de carte va înflori în sufletele elevilor dacă se tem de cel ce o plantează?


Mintea unui copil e colorată şi veselă, iar orice prezență care nu satisface aceste condiții va fi ignorată, în unele cazuri chiar disprețuită. Majoritatea elevilor nu învață din cauza profesorilor, ori o fac de teamă, nerămânând cu ceva din lecții un timp îndelungat. O sămânță nu trebuie plantată cu forța sau cu ură. Până şi plantele au nevoie de muzică şi armonie ca să crească.


Dragi elevi, profesorii sunt prietenii şi părinții voştri. Ascultați-le sfaturile şi respectați-i.


Dragi profesori, elevii sunt copiii dumneavoastră. Apropiați-vă de ei. Încercați să înțelegeți că elevul nu este mai prejos. Acceptați părerile elevilor. Ascultați-le opiniile şi veți fi surprinşi să observați cât drag vor prinde ei de dumneavoastră şi de materia pe care o predați. Totul trebuie făcut în armonie, altfel nimic nu se sincronizează.