(+40) 734 664 847 [email protected]

Din păcate, din ce în ce mai mulți elevi nu au încredere în ei. Copiii încep să se teamă de examene, iar listele de la concursuri sunt mereu la fel. Teama de a nu greşi îi blochează pe elevii care doresc să învețe, dar sunt eclipsați mereu de cei care participă la competiții. Astfel, încrederea lor se demolează încet, încet.


Lipsa competiției în viața unui elev nu numai că îl demoralizează, ci îi pune şi piedici în viață şi carieră. Emoțiile şi stresul îşi fac loc în peisaj, punând presiune.


În timp ce mulți consideră concursurile şi olimpiadele şcolare nimic altceva decât o pierdere de timp sau o activitate pentru cei care nu au prieteni în afara şcolii, altora le e teamă de competiție şi de ierarhie. Totul pare perfect pentru ei până ajung la un examen important. Totuşi, încrederea în sine şi spiritul de competiție sunt benefice nu numai în timpul şcolii, ci şi în timpul vieţii. O persoană care are încredere în forțele proprii nu se va teme să ia o decizie, va acționa repede şi eficient şi nu se va îndoi de alegerile făcute. De asemenea, un om încrezător care a muncit mult şi a participat la multe competiții nu se va da niciodată la o parte din fața unei provocări. Se va ridica de fiecare dată mai puternic de jos şi nu se va îndoi niciodată de munca lui.


Fiecare om are posibilitatea de a ajunge aşa. Totul începe în timpul şcolii. Fără să ne dăm seama, activitățile din timpul vieții noastre ca şi elevi ne pregătesc pentru ceea ce urmează, asta dacă suntem dispuşi să ne sacrificăm câte o zi de sâmbătă sau duminică pentru a participa la un concurs.


Dragi elevi, să nu vă fie frică de competiție! Experiența unor examene vă va schimba în bine şi în timp viața.