(+40) 734 664 847 [email protected]

Cărțile fac parte din viața fiecăruia încă de când păşim pentru prima dată în şcoală. Învățăm altabetul, apoi silabele şi apoi cum să citim, iar lectura joacă un rol cheie în viața de şcolar.


Fie că vine vorba de pregătirea pentru un examen, fie că e pentru dezvoltarea proprie sau doar un hobby, elevii primesc diverse liste de lecturi. Unii dintre ei preferă cărțile audio sau digitale, pe când alții optează pentru cărțile tipărite. În zilele noastre, lectura este privită ca pe o batjocură la adresa celor pasionați de ea. Bibliotecile nu mai primesc la fel de mulți vizitatori, iar tehnologia ia uşor, uşor locul hârtiei, deci al cărților în format fizic.


Nu numai că este o activitate destinată petrecerii timpului liber, dar este o modalitate de a-ți îmbunătății vocabularul. De asemenea, lectura stimulează creativitatea şi ține creierul activ. Poate suna ciudat, dar până şi un paragraf citit pe zi aduce avantaje semnificative în viața unui om.


Pentru mulți pasionați de lectură, cărțile sunt un mod de viață, iar mirosul unei cărți noi sau vechi e mult mai plăcut decât al unui parfum scump. Mulți pătrund cu totul în acțiune şi se regăsesc în personaje, ba chiar învață din experiențele lor.


Astfel, cărțile devin nu numai prieteni, cât şi mentori, iar ,,antrenamentul” pe care i-l oferă creierului uman va aduce beneficii în viață ca: o memorie bună, o probabilitate mai mică de dezvoltare a bolilor nervoase, o cultură generală dezvoltată şi o creativitate aparte. Cine ştie, poate lectura este următoarea voastră pasiune.