(+40) 737 773 622 [email protected]

A fost publicat, luni seara, în Monitorul Oficial, Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, document care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli se poate face chiar din a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

De asemenea, ministrul a mai spus că elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel să nu intre în comunitate.  Elevii care prezintă vulnerabilități medicale sau au alte motive întemeiate vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare în online.

„Dacă ai simptome specifice, nu trebuie să aștepți confirmarea medicală. Anunți școala că propriul copil are simptome specifice, motiv pentru care nu va fi prezent la școală și vrea să aibă asigurat în sistem online procesul de învățare”, a mai spus Cîmpeanu. „Eu cred, a adăugat ministrul Educației, că puține sunt clasele unde să nu existe cel puțin un elev în acestă situație, deci recomandarea este să fie camerele video pregătite”.

Întrebat ce se întâmplă în cazul părinților care se tem să-și trimită copiii la școală, deși copilul este bine și nu prezintă simptome, ministrul a răspuns: „Nu știu, eu aș încadra asta la vulnerabilități. Teama exagerată este o vulnerabilitate. Cadrul legal acesta este: simptome specifice de orice fel sau vulnerabilități sau motive întemeiate. Sunt convins că în școli va exista înțelegere”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

În momentul de față, a mai spus Cîmpeanu, rata de infectare (în rândul elevilor – n.r.) este foarte mică, sunt 260 în întreaga ţară, din care 43 în Bucureşti și 260 în întreaga ţară, dar există. De asta trebuie să respectăm în continuare regulile, pandemia nu a trecut”, a mai spus ministrul Educației.

Sursa: click aici (conținut preluat)